Καφές “Τέρψις”

Καπουτσίνο, Καφές

Ο καπουτσίνο είναι ένα ρόφημα ιταλικής προέλευσης που αποτελείται από καφέ εσπρέσο και γάλα σε μορφή αφρού.

Στην Ιταλία, στη χώρα που είναι πιο διαδεδομένος, παραδοσιακά καταναλώνεται  το πρωί, στο πρωινό ή μετά, ποτέ όμως κατά τη διάρκεια των γευμάτων.

Το όνομα αντιπροσωπεύει την καφέ ενδυμασία των καπουτσίνων. Φαίνεται πως η ιδέα του καπουτσίνο ήταν μια βιεννέζικη προετοιμασία του λεγόμενου Καπουτσίνερ, με βάση τον καφέ, σαντιγί και άλλα συστατικά, δοκιμασμένη από το τέλος του 18ου  αιώνα, στη συνέχεια προσαρμοσμένη στα εδάφη της Τεργέστης και στις άλλες ιταλοαυστροουγγρικές κτήσεις. Η διάδοση του ιταλικού καπουτσίνο μπορεί να χρονολογηθεί στα πρώτα 30 χρόνια του 20ου αιώνα.

Share