Ζαχαρώρη προϊόντα

Ζαχαρώδη, Καραμέλες

Ο όρος ζαχαρώδη προϊόντα αναφέρεται σε προϊόντα τροφίμων τα οποία είναι (ή τουλάχιστον θεωρούνται ότι είναι) πλούσια σε ζάχαρη. Τα ζαχαρώδη παρασκευάσματα περιλαμβάνουν γλυκά, γλειφιτζούρια, γλυκά σε μορφή ράβδου, σοκολάτες και άλλα γλυκά σνακ.

Ζαχαρωτά Γλυκόριζας

Η γλυκόριζα ( liquorice ) είναι ένα συμπυκνωμένο εκχύλισμα του φυτού γλυκόριζα. Η χρήση της χρονολογείται απο αρχαιοτάτων χρόνων, ρίζες γλυκόριζας είχαν βρεθεί για παράδειγμα στον τάφο του Φαραώ Τουταγχαμών (1398 π.Χ.). Οι αρχαίοι Ρωμαίοι και Έλληνες χρησιμοποιούσαν τη γλυκόριζα για φαρμακευτικούς λόγους όπως σε σιρόπια για το βήχα ή ενάντια στα στομαχικά έλκη. Η χρήση της γλυκόριζας σε ζαχαρωτά είναι πιο πρόσφατη.

Μαρσμέλοουζ

Τα μαρσμέλοουζ ( marshmallows ) είναι γλυκά τα οποία φτιάχνονται από ζάχαρη ή σιρόπι γλυκόζης, ασπράδια αυγών, ζελατίνη, αραβικό κόμμι, χρωστικές και αρωματικές ουσίες, χτυπημένα σε μαρέγκα σπογγώδους συνεκτικότητας. Στην παραδοσιακή τους συνταγή χρησιμοποιούταν εκχύλισμα από τη γλισχραματώδη ρίζα του φυτού μαρσμέλοου, μίας θαμνώδους πόας ( Althaea officinalis ) αντί ζελατίνης. Τα γλυκά οφείλουν την ονομασία τους στην χρήση αυτού του φυτού το οποίο δεν χρησιμοποιείται πλέον για την παρασκευή τους.

 

Share