Μπακλαβάς “Τέρψις”

Σιροπιαστά

Σας προσκαλούμε να τα δοκιμάσετε και είμαστε σίγουροι πως σύντομα θα μας επισκεφθείτε ξανά!

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το ελληνικό γλύκισμα κοπτή ήταν η βυζαντινή έκδοση του σημερινού μπακλαβά ενώ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει πουθενά ο μπακλαβάς σε αρχαιοελληνικές, αραβικές ή βυζαντινές πηγές πριν την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Για άλλους πριν το μπακλαβά ήταν το κρητικό γλυκό γαστρίν, του οποίου η συνταγή περιγράφεται από τον αρχαίο έλληνα Αθήναιο στο μνημειώδες έργο του «Δειπνοσοφισταί»!.

Πολλές χώρες διεκδικούν τη δημιουργία του…….

Ο μπακλαβάς είναι ένα διάσημο γλυκό που απαντάται σε κουζίνες της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων, επίσης σε όλες τις χώρες της βορείου Αφρικής παρασκεύαζαν μπακλαβά φτιαγμένο από τριμμένους ξηρούς καρπούς, τυλιγμένο σε γλυκό φύλλο.

Share