Lavatzza Espresso

Εσπρέσσο

Καφές Lavazza

Το πάθος μας για τον καφέ, η κουλτούρα και η επεξεργασία τουΚάθε χρόνο, η Lavazza επιλέγει τους καλύτερους καφέδες από φυτείες σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να δημιουργήσει τα εξειδικευμένα χαρμάνια μας – για την καφετιέρα μόκα, με την οποία ετοιμάζουμε τον πρωινό καφέ μας· τον εσπρέσο που πίνουμε στο μπαρ μετά το γεύμα· και τον καπουτσίνο από το μηχάνημα αυτόματης πώλησης, για το διάλειμμα του καφέ μας στη δουλειά.

Η υπέρτατη ισορροπία κάθε χαρμανιού επιτυγχάνεται με την ανάμειξη διαφόρων τύπων καφέ, οι οποίοι διαφέρουν από την άποψη της ποιότητας (Arabica ή Robusta), το είδος της επεξεργασίας (πλυμένοι ή φυσικοί) και, τέλος, τη χώρα προέλευσης. Όλα τα ειδικά πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά των διαφόρων αυτών στοιχείων, ενσωματώνονται και συντίθενται για να παραχθεί ένας απόλυτα ισορροπημένος καφές, με ξεχωριστή γεύση, άρωμα και σώμα.

Επιλέγοντας τους καλύτερους καφέδες

Από φυτείες σε όλο τον κόσμο, η Lavazza επιλέγει τους καλύτερους καφέδες για να δημιουργήσει τα πολυάριθμα χαρμάνια που απολαμβάνουμε κάθε μέρα.Το αειθαλές φυτό του καφέ αναπτύσσεται μεταξύ του Τροπικού του Καρκίνου και του Τροπικού του Αιγόκερω.
Περιλαμβάνει περίπου 66 είδη, εκ των οποίων μόνο δύο καλλιεργούνται και διατίθενται στο εμπόριο: Coffea Arabica και Coffea Canephora, γνωστό και ως Robusta.

Arabica

Η Coffea Arabica αντιπροσωπεύει τα δύο τρίτα της σημερινής παραγωγής καφέ στον κόσμο. Το φυτό είναι αρκετά ευαίσθητο και απαιτεί μεγαλύτερη προσοχή από την ποικιλία Robusta· οι κόκκοι έχουν επίμηκες ωοειδές σχήμα.

Robusta

Η Coffea Canephora (Robusta) είναι ευρέως διαδεδομένη στην Αφρική, την Ασία, την Ινδονησία και τη Βραζιλία και αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο περίπου της παγκόσμιας παραγωγής.

Share